Maatschappelijke stage ten tijde van Corona

Beste allemaal,

 

Vanuit het team dat de maatschappelijke stage begeleidt hierbij een aantal korte mededelingen. Allereerst hopen wij dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en gezond aan het 2e deel van 2020 kan beginnen. Vanwege de corona zal het gedeelte dat met maatschappelijke stage te maken heeft er iets anders uitzien dan iedereen gewend is. Hieronder kort de belangrijkste veranderingen tov verleden jaar.

-Er zal geen stage markt plaatsvinden. In verband met corona, en de daarbij behorende maatregelen, zien ONS-welzijn en het gemeentehuis geen mogelijkheid deze op een goede/veilige manier te organiseren.

-Er is vanuit ONS-welzijn op 9/7/2020 een email naar de stage aanbieders gestuurd met de vraag wat de mogelijkheden voor stage nu nog zijn. Hierop zijn een aantal reacties gekomen die postief zijn. Dwz dat we door kunnen gaan met de vacaturebank, de stages zullen coronoproef moeten worden aangboden. Een aantal van jullie heeft advies van ons gevraagd om alternatieven mee te bedenken. Mocht u nog niet hebben gereageerd vraag ik u dat zo spoedig mogelijk te doen.

-Het streven is vanaf 26/10/2020 de vacature bank voor maatschappelijke stages in Mas4Jou weer open te stellen. Hier kunnen de leerlingen dan een stage uitzoeken. Ook kunnen de leerlingen natuurlijk nog altijd zelf een voorstel voor de stage doen.

-Omdat de situatie nogal snel kan veranderen vragen wij iedereen Mas4Jou goed in de gaten te houden. Daar zal ONS-welzijn via dit soort berichten proberen iedereen op de hoogte te houden.  Als er vragen zijn kun je die altijd even aan ONS-welzijn via de email stellen. Wij zullen proberen hier zo snel mogelijk een antwoord op te geven. 

Vriendelijk groet en een fijn en succesvol schooljaar wens ik iedereen namens ons-welzijn.

 

Eric Witte

Geplaatst op 23 augustus 2020 13:01 door ONS- welzijn

Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag