Header

Stagebieder van de Week

Beste stagebieder: meld je aan en word Stagebieder van de Week!

 

Op 9 oktober a.s. vond de jaarlijkse maatschappelijke stagemarkt plaats. Een uitstekend moment om jouw organisatie te presenteren aan de middelbare scholieren die dit schooljaar een maatschappelijke stage gaan doen. Maar misschien was je niet in de gelegenheid op de markt te staan, of wil je graag op een ander moment nog eens onder de aandacht van de jongeren gebracht worden. Hiervoor willen wij jouw organisatie via onze social media-kanalen (Instagram, Twitter en Facebook, @mas4jou en onze site) in een portretje presenteren aan de middelbare scholieren. Wij denken aan een organisatie per week: De Stagebieder van de Week! Zo kun je jouw organisatie (nogmaals) op een ongedwongen manier onder de aandacht brengen en meer bekendheid geven aan jullie activiteiten. De Stagebieder van de Week zal ook op het Maasland College en het Titus Brandsma Lyceum in de displays tentoongesteld worden.

 

Als je dit een leuk idee vindt, willen we je allereerst vragen minimaal 1 foto of filmpje digitaal bij ons aan te leveren, die een goede indruk geeft of geven van de stage die ze bij jullie kunnen lopen. Middelbare scholieren zijn erg visueel ingesteld, dus het beeldmateriaal is het allerbelangrijkst!

 

Verder willen we je vragen de volgende drie vragen kort te beantwoorden:

 1. Wie ben je, en voor welke organisatie zet je je in? (een fotootje van jezelf of van een begeleider op de stageplek maakt het persoonlijker en aansprekender!)
 2. Wat doet jouw organisatie/vereniging/instelling, voor wie?
 3. Waarom zouden scholieren juist bij jullie hun maatschappelijke stage moeten doen? (hierbij kun je refereren aan de werkzaamheden, de goede sfeer, behoefte aan vrijwilligers, belang van de activiteit, de begeleiding op de stageplek etc. Ook kun je hier een oproep doen als je nog geen aanmeldingen hebt gekregen!)

Stuur je foto’s, filmpjes en korte presentaties naar mas4jou@ons-welzijn.nl. Mocht je graag een keer Stagebieder van de Week worden, maar geeft het aanleveren van foto’s, filmpjes of teksten problemen, dan helpen wij hierbij graag. 

 

Wij hopen op veel reacties!

Geplaatst op 28 september 2017 10:50 door Ons Welzijn

Laatste nieuws

Twitter

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag