Waar kun je een maatschappelijke stage doen?

Je maatschappelijke stage kun je bij verschillende organisaties uitvoeren. Je kunt ook zelf je eigen maatschappelijke stage bedenken, die je kan indienen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kun je het beste eerst zelf bepalen wat jouw wensen en interesses zijn. Denk daarom vooraf zelf na over wat jij zou willen doen. Of doe de test op deze site bij Stage aanbod.

Je kunt er ook voor kiezen verschillende stages te doen i.p.v. een grote stage van 20 uur, zodat je bij verschillende organisaties kunt snuffelen. Of je loopt stage bij een organisatie en daarnaast help je als zelfgevonden stage een hulpbehoevend iemand in je omgeving (zelfgevonden stage bij een individu).

Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag