Wat is vrijwilligerswerk?

Activiteiten doen bij een vereniging of organisatie, voor iemand anders of de samenleving als geheel. Vrijwilligerswerk doe je bij een organisatie die geen winst maakt: een non-profit organisatie. Vrijwilligerswerk doe je omdat je het leuk vindt, het wordt niet betaald.

Het is geen vrijwilligerswerk als je je oom gaat helpen in zijn garage met het repareren van zijn auto. Of als je bij je ouders de afwas doet. Een bijbaantje in de supermarkt is ook geen vrijwilligerswerk.

Het is wel vrijwilligerswerk als je helpt in de kantine bij een sportclub. Of als je geld ophaalt voor een goed doel. Overblijfmoeders op school zijn ook vaak vrijwilligers.

 

Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag