Tips

Bedenk bij jezelf wat je leuk vind, doe de test!

Vraag eens aan familieleden of vrienden of zij een leuke stageplek of organisatie weten. Misschien heeft iemand wel contacten bij een buurthuis of sportclub, of weet iemand over een vereniging of persoon die dringend hulp zoekt.

Als je zelf een stage hebt gevonden kijk dan eerst in de vacaturebank of jouw zelfgevonden stage erbij zit. Staat dezelfde stage al in de vacaturebank dan moet je de stage uit de vacaturebank kiezen.

Het is handig om de maatschappelijke stage zo vroeg mogelijk in het jaar te doen, zodat je niet in tijdnood komt vanwege toetsen, schooluitstapjes en dergelijke dingen. Natuurlijk lukt dat niet altijd, want sommige maatschappelijke stages vinden pas plaats in het voorjaar of de zomer. Plan daar dan voldoende tijd voor in.

Kijk eens bij onze stagevacatures, nadat je inlogt op de site. Als je weinig vacatures in beeld krijgt, let dan op dat je de instellingen zo ruim mogelijk zet, dus bij gemeentes "alle gemeentes" (standaard staat deze namelijk op jouw woonplaats). Let ook op welke zoekwoorden je eventueel gebruikt.

Sommige vacatures zijn populair, terwijl er maar weinig plaats is. Wees niet teleurgesteld als de stage van je keuze vol blijkt te zijn. De vacaturebank wordt gedurende het schooljaar aangevuld, dus misschien vind je nog wel een leukere dan die ene!

Heb je je aangemeld voor een stage, maar vind je het spannend om contact op te nemen met de stagebieder? Neem dan contact op met ons!

Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag