Header

Over MaS4jou

 

De gemeente Oss heeft Ons Welzijn de opdracht gegeven om samen met de middelbare scholen in Oss maatschappelijke stages (MaS) voor 1250 leerlingen mogelijk te maken. De taak van Ons Welzijn is het werven van stageplekken, het informeren en ondersteunen van mentoren en stagebieders. Een belangrijke taak is om door middel van maatschappelijke stages op korte en lange termijn het vrijwilligerswerk te versterken. De samenwerking met de scholen is er onder andere op gericht een eenduidig gezicht te geven aan de maatschappelijke stage. Ons Welzijn beheert en onderhoudt de website, MaS4jou.nl. Deze geeft stagebieders de mogelijkheid om zelf maatschappelijke stageplekken aan te bieden. Stagemakelaars en stagecoördinatoren kunnen eveneens maatschappelijke stages op de site zetten. De stagemakelaars controleren de inhoud van de vacatures voordat zij op internet geplaatst worden. Leerlingen gebruiken MaS4jou om stageplekken te vinden. Naast bemiddeling biedt MaS4jou ook registratie. De docent kan zien waar de leerlingen maatschappelijke stage lopen en gelopen hebben. De leerling kan dat voor zichzelf zien en de vrijwilligersorganisatie kan de contactgegevens van de leerlingen die bij hen stagelopen gemakkelijk vinden.

MaS4jou is gebouwd door Vergil Square.

Laatste nieuws

Twitter

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag