Informatie voor ouders

Maatschappelijke stage houdt in dat jongeren in het voortgezet onderwijs vrijwilligerswerk doen als onderdeel van hun schoolcarrière. Door een maatschappelijke stage raakt de jongere meer betrokken bij de samenleving en leert dat hij/zij mede verantwoordelijk is voor die samenleving. De jongere leert verder kijken dan zichzelf en de school. Op deze manier leren ze hun directe omgeving op een andere manier kennen en leveren ze een actieve bijdrage aan de samenleving. 

Hoewel de maatschappelijke stage niet meer landelijk verplicht is, heeft de gemeente Oss besloten hiermee door te gaan. De meerwaarde is niet alleen dat verenigingen enorm geholpen zijn met maatschappelijke stagiairs, maar dat de jongeren buitenschoolse ervaring opdoen waar ze van groeien, en die goed staat op hun cv. Het is nieuw voor de leerlingen, en soms spannend, maar altijd een verrijking.

Als uw kind op het Maasland College zit vragen wij uw medewerking in het tekenen van het stagecontract, het urenbriefje en het evaluatieformulier. Voor leerlingen van het Maasland College is er elke donderdag in de grote pauze in het OLC een spreekuur.

Voor leerlingen (onderbouw)van het TBL is er ook op donderdag in de grote pauze spreekuur.

Leerlingen van Hooghuis Stadion kunnen zich wenden tot de stagecoördinator (Mevrouw Bijveld)van hun school. 

Bovendien kunnen vragen gesteld worden via deze site, nadat leerlingen hierop inloggen. 

Mocht u zelf vragen hebben over de maatschappelijke stage of specifiek over uw kind, dan zijn wij op woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar. Uw kind kan bovendien zelf binnen de school informatie krijgen en vragen stellen.  

 

Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag