Praktische informatie

De meeste leerlingen lopen, buiten lestijd, minimaal 20 uur stage. Afhankelijk van het rooster kan dit op schooldagen vanaf 13.00 uur, of in het weekend Of in een vakantieperiode. Leerlingen van 14 /15 jaar mogen stage lopen tot 19.00 uur, 16 jarigen tot 22.00 uur. Leerlingen kunnen alleen, met twee of in een groep stage lopen.

Vanaf de aanmelding tot de afronding

De leerling ontvangt van school de inlogcode en kiest een stage uit het aanbod op MaS4jou. De stagebieder krijgt automatisch bericht welke leerling heeft gekozen voor de stage. Na goedkeuring neemt de leerling zélf contact op met de stagebieder om een kennismakinggesprek af te spreken. De leerling neemt naar het gesprek een contract mee. In het kennismakingsgesprek worden de werkafspraken gemaakt en wordt het contract door jullie ondertekend. Binnen drie weken zorgt de leerling dat zijn contract wordt ondertekend door de mentor en zijn ouders. 

Aan het einde van de stage wordt door de leerling en de stagebegeleider een evaluatieformulier en urenbriefje ingevuld en ondertekend. Deze levert de leerling in bij MaS4jou.

Promotie van uw vacature

Wij plaatsen de vacature in de MaS4jou vacaturebank. Deze kunnen wij op uw verzoek ook bovenaan in de vacaturebank plaatsen. U kunt de Facebook pagina van MaS4jou "liken", volgen en delen. Wij delen uw vacature ook graag via social media en nieuwsbrieven van school, zodat leerlingen op de hoogte zijn van uw vacature. U kunt deze dan ook via uw social media delen. Daarnaast zijn stageverhalen van eerdere stagiairs ook leuk om de promotie van de nieuwe stageplek te ondersteunen. Deze kunt u bijvoorbeeld op uw website plaatsen. Deze delen wij dan ook graag via deze site en social media. Verder kunt u ons uiteraard ook benaderen voor een adviesgesprek.

Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag