Vind jij het ook zo leuk om kinderen blij te maken en lekker actief bezig te zijn?

Stage bij voetbalvereniging Herpinia, 2012

Door Manon van Erp

‘En we hebben een winnaar!’ klinkt het door de gymzaal van basisschool ’tSchrijverke in Herpen. Ik kijk naar de warming up van een voetbaltraining. Lars De Veer loopt hier stage en geeft training aan de mini F’jes van Herpinia waar hij zelf ook speelt. 

                                                 

De kinderen vinden het helemaal geweldig om training te krijgen. Ze vinden het natuurlijk leuk dat er een stagiair meeloopt. Elke week gaat hij 's avonds een uurtje naar de gymzaal om mee te helpen. Hij zet de spullen voor de training klaar, begeleidt de kinderen bij wat ze moeten doen en doet soms zelf ook mee. 

De kinderen luisteren goed naar hem, hij hoeft maar te roepen of ze vliegen al op hem af. Lars vind het erg leuk om deze stage te doen en er is toch niks leuker, als je zelf ook voetbalt, dan jong  talent training te geven? Ook is het erg handig dat de stage zo dichtbij is, gewoon bij zijn eigen voetbalclub. Lars heeft deze stage gevonden via de website van MaS4jou en kon gelijk beginnen. Hij hoefde zich alleen maar in te schrijven en even contact op te nemen met zijn stagebegeleider voor de tijden.

Kort samengevat heeft Lars deze stage ervaren als een leuke stage waarbij je zelf veel mag doen en je ook nog eens kinderen een leuke avond bezorgt! 

Lars zou deze stage zeker aanbevelen aan hen die een leuke en sportieve stage zoeken.

 

Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag