Stage bij Leerlooierij Suermondt Ravenstein

 

 In de periode december 2011 tot en met april 2012 hebben een 7 tal leerlingen van het Hooghuis en het Maaslandcollege uit Oss bij het leerlooierijhuisje in Ravenstein hun maatschappelijke stage uitgevoerd door onderhoudswerkzaamheden te plegen aan zowel stadstuin, machines en museum.

 Uit de reacties van de leerlingen bleek, dat ze de werkzaamheden leuk vonden. Vooral ook de betrokkenheid van de stagebieders en het waarom deze werkzaamheden worden uitgevoerd, sprak hun aan. Zowel het directe werken als het indirect meewerken aan het in stand houden van dit unieke stukje cultuur werd als belangrijk en leerzaam beschouwd door de leerlingen. 

Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag