Header

Zo zwart als roet

Stage bij kindervakantiewerk KAKO, december 2011

Door Manon van Erp

Toen ik binnen kwam zag het er al gelijk gezellig uit. De Zwarte Pieten van de KAKO zaten samen aan een paar tafels wat te eten en een spelletje te spelen. Ze hadden op dat moment pauze. Ik kwam een kijkje nemen om te zien hoe het Ryanne Offenberg verging op haar stage.


Voor aanvang werd Ryanne eerst geschminkt en aangekleed als Zwarte Piet. Daarna kregen zij en de anderen wat uitleg en moesten ze zelf een leuke pietennaam bedenken. Vervolgens gingen ze met de groep naar de locatie om te beginnen met de activiteiten.

Er werd muziek opgezet en alle kindjes dansten met de pieten! Ryanne was een échte Zwarte Piet, ze danste, speelde spelletjes en strooide met snoepgoed. ook moest Ryanne cadeautjes uitdelen aan de kinderen en ze lekkere pepernoten geven.

Deze dag ging Ryanne naar een andere locatie. Daar waren ook speeltoestellen, zoals een rodeostier en een groot klimrek. Allemaal kei leuk voor de kinderen dus! Na afloop moest er vanzelfsprekend ook nog meegeholpen worden met opruimen.

Ryanne vond het echt leuk om deze stage te doen. Ze vond het vorral leuk dat je zelf ook de hele tijd bezig bent en dat iedereen aardig was. Ryanne heeft de stage samen met een vriendin gedaan waardoor het allemaal nog gezelliger was. Voordat Ryanne kon beginnen met de stage heeft ze wel even uitgebreid moeten mailen voor de tijden, maar daarna was alles  gelukkig duidelijk. Op de stage zelf liep het allemaal soepel.

Kort samengevat was dit voor Ryanne een leuke en actieve stage die ze zeker aan anderen zou aanbevelen!

Laatste nieuws

Twitter

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag