Van je hobby je stage maken

Stage bij verzorgingstehuis Sterrebos, 2012

Door Manon van Erp

Sommigen hebben als hobby iets verzamelen en anderen iets bouwen. Mijn hobby is muziek. Daarom besloot ik van deze hobby gewoon mijn stage te maken. 
Op de MaS4jou-site stond de vacature  ‘muzikaal talent’. Ook al vind ik zelf dat mijn gitaarkunsten niet super zijn, ik vond het toch de moeite waard om er verder naar te kijken. De vacature hield in om met een bandje of alleen, muziek te komen maken voor ouderen in verzorgingstehuis Sterrebos. Eigenlijk best een leuk idee. Een paar leerlingen uit mijn klas spelen ook een instrument en we besloten samen om het gewoon te doen! Thomas op de piano, Sam op de drums, Kirsten zingen, Jelmer op de gitaar en ik op de bas. Voordat we konden optreden moest er natuurlijk eerst nog wat gerepeteerd worden. Gelukkig waren de liedjes vrij simpel: sinterklaasliedjes. Het was namelijk de bedoeling dat we tijdens de sinterklaasbingo een leuk achtergrondmuziekje speelden. Nadat we de liedjes uitgekozen hadden, hebben we ruimte gezocht om te repeteren. Op school hebben we toen een paar keer gerepeteerd in de pauze en een keer bij een vriend thuis. Het was erg gezellig om te doen en we hebben veel lol gehad. Na die paar keer repeteren was het dan zo ver, we moesten optreden. Eerst de spullen opzetten en kijken of alles het doet.


Daar stonden we dan, voor een hele groep bingo spelende ouderen die allemaal wachtten op Sinterklaas. 
De mensen vonden de muziek geweldig en je zag ze genieten. Soms werd er ook gezellig meegezongen! Na een anderhalf uur was hij er dan eindelijk, Sinterklaas. Dat was voor ons het moment om te stoppen en het podium te verlaten.
Het was heel leuk om als een echt bandje muziek te maken, ook al waren het sinterklaasliedjes. Ik raad deze stage zeker voor anderen aan als ze op zoek zijn naar een gezellige en muzikale stage!

Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag