Heart Care

Wij zijn Heart Care en bieden zorg aan een groep mensen met een verstandelijke beperking. Sinds dit schooljaar zijn wij begonnen om maatschappelijke stages aan te bieden. Bij ons mag je met twee personen tegelijk stage lopen.

Sinterklaasviering:

Als eerste kregen wij een aanmelding van twee leerlingen van het Hooghuis Zuid. Ze hadden als opdracht een dag te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking.  In het kader van Sinterklaas werd er een avond met zwarte  pieten spelletjes georganiseerd. Van taai taai happen tot pepernoten en sjoelen. De meiden kwamen zelf verkleed als zwarte pieten. In het begin was het een beetje spannend, zowel voor de meiden als voor de bewoners. Maar na verloop van tijd was het super gezellig. De bewoners deden hun best om de spelletjes te winnen. En wat is er nu leuker dan te winnen van Zwarte Piet! Toen het tijd was om te gaan, was het voor de bewoners niet genoeg. Ze wilde nog wel een spelletje doen, maar helaas, ook aan leuke dingen komt een eind. Als je ziet hoe enthousiast de bewoners en ook de stagiaires zijn geeft dat een goed gevoel

 Carnavalsoptocht:

Nu hebben we twee jongens van de sportklas van Hooghuis Zuid. Zij zijn volop aan het helpen aan de wagen voor de carnavalsoptocht. Met als doel samen met de bewoners mee te lopen in de optocht. Zo vol energie, zo mooi om te zien. Super, ze zijn nog zo jong, maar leren zo hoe ze  om kunnen gaan  met mensen met een beperking. Eerst de kat uit de boom kijken en dan gewoon mee doen met alles en uiteindelijk de mensen helpen. Wij als begeleiding zijn blij dat we aan mas4jou zijn begonnen. De jeugd maakt kennis met mensen met een verstandelijke beperking, de bewoners hebben een leuke avond en de jongeren zijn blij want zij hebben dit zelf georganiseerd!!

 

Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag