Echte keukenprinsessen

Stage bij verzorgingstehuis De Wellen, 2012

Door Manon van Erp

Mara van Rossum is er zo een, een échte keukenprinses. Zij heeft voor de stage ‘keukenprinsessen’ gekozen. Lekker cake bakken samen met een vriendin. Kei gezellig natuurlijk!

Meestal ’s morgens of ’s middags liep Mara haar stage in het verzorgingshuis ‘De Wellen’ in Oss. Ze begon met het maken van fruithapjes. Deze bracht ze dan naar de mensen. Ook moest ze soms mensen helpen met eten omdat ze dat zelf niet kunnen. 
De hele dag door moesten er allerlei klusjes worden gedaan zoals de boodschappen uitruimen, de tafels afruimen, de vaatwasser inruimen en een beetje poetsen. Dat hoort er natuurlijk ook allemaal bij en Mara en haar vriendin draaiden hun handen er dan ook niet voor om. 
Later in de middag werd er lekker soep gemaakt voor de lunch. Als alle klusjes dan waren gedaan gingen ze een cake of iets dergelijks bakken. Gezellig met zijn tweetjes en tussendoor drinken rondbrengen.  
Mara had voor deze stage gekozen omdat het haar leuk leek om te koken en omdat het, altijd handig, dichtbij was. Ze vond het vooral erg leuk dat de mensen heel dankbaar waren voor haar werk. Je kon aan ze zien dat ze het fijn vonden dat je je best voor hen deed , ook al was het soms lastig om met ze te communiceren door hun ziektes of andere beperkingen.
Mara vond de stage leuk en heeft er veel geleerd. Ze zou deze stage zeker aanbevelen aan andere leerlingenen en vind deze metname geschikt voor hen die van koken en bakken houden.

Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag