Meehelpen tijdens het evenement 'Oss Zingt'

Stagebezoek bij Muzelinck (Centrum voor de Kunsten)

 Muzelinck is een organisatie dat zich bezighoudt met alle kunstdisciplines zoals muziek, drama, beeldende vorming en dans. Verder is er de afdeling educatieve dienst. Deze organiseert grote projecten voor basis- en middelbare scholen maar ook stedelijke evenementen zoals ‘Oss Zingt’ en de ‘Week van de Amateurkunst’.

Tijdens ‘Oss Zingt’ zijn de maatschappelijke stagiaires ingezet om het evenement te promoten door te flyeren, T-shirts en vlaggetjes e.d. uit te delen. Maar ook om achter de schermen mee te helpen. “Wat ik heel leuk vond om te merken was dat de stagiaires actief waren en steeds vroegen: wat kunnen we nog meer doen?”. Muzelinck doet mee met maatschappelijke stages omdat de stages een kans zijn om jongeren meer in aanraking te laten komen met kunst & cultuur en Muzelinck zelf.

Maatschappelijke stage voegt iets toe aan de ontwikkeling van een leerling mits de leerling er voor open staat. De leerling ervaart door middel van zo’n stage wat er nog meer komt kijken bij een evenement. “We leven meer in een individualistische maatschappij. Het is goed om soms buiten je eigen grenzen te kijken en aan dingen deel te nemen waar je normaal niet komt. Of dit nu een evenement als ‘Oss Zingt’ is of een bejaardentehuis. Maatschappelijke stages zijn een heel goed initiatief waardoor leerlingen op een andere manier zich in de samenleving mengen” aldus Robbert Vos – medewerker Muzelinck, Educatieve Dienst.

 Tijdens het evenement ‘Oss Zingt’ hielpen 3 maatschappelijke stagiaires van het Maaslandcollege 3e jaar mee.

 Elysa Rostamkhan (15): Ik heb deze stage gevonden op de MaS4jou stagemarkt en ik heb hiervoor gekozen omdat het me wel leuk en interessant leek. Tijdens het evenement hebben we vlaggetjes, T-shirts enz. uitgedeeld aan de bezoekers om de sfeer wat extra in te brengen. Verder is de stage zoals ik het verwachtte en ik vind het fijn dat alles goed is geregeld. Het leuke aan de stage is dat je in contact komt met verschillende mensen.

 Demi van Gogh (16): Een evenement als ‘Oss Zingt’ was nieuw voor mij maar ik vond het leuk dat iedereen enthousiast meehielp en meedeed. Ik heb tijdens deze stage geleerd om sociaal te zijn en initiatief te nemen in het contact leggen met de bezoekers.

 Adriënne van Bakel (15): Ik heb voor deze stage gekozen want het leek me leuk om zo’n evenement mee te maken. Daarnaast vond ik alles leuk zoals het meehelpen achter de schermen maar ook het publiek ingaan om promotieartikelen uit te delen. Ik was niet zenuwachtig want de mensen die naar zo’n evenement komen die zijn vrolijk en hebben er zin in om gezellig mee te doen. Ik heb geleerd om mensen actief en leuk te benaderen want als ik er chagrijnig bijloop dan vinden de bezoekers dit ook niks.


Laatste nieuws

Leuke ervaring van...

 • Mabel Wijnen (14 jaar):
  "Ik zou deze stage aan willen raden aan anderen want het is hartstikke leuk om te doen, je kunt dit samen doen met een vriend/vriendin, je speelt zwarte piet en je komt in contact met bejaarden.”
  Lees hier het hele verslag
 • Karlijn van de Wijgert (14 jaar):
  "Ik heb tijdens deze stage geleerd om met mensen om te gaan, hoe je een praatje kunt maken en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen een leuke tijd hebben.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Feline Broeders (14 jaar):
  “Ik vind het ook leuk om met mensen met een lichamelijke beperking te werken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Demi van Erp (14 jaar):
  "De stage houdt in dat je beter leert omgaan met de handicap van de kinderen, maar ook dat je je niet anders moet gedragen dan anders.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar):
  "Het kerstkaarten maken met Fer, Anouk en Maurice was ook erg leuk. Ik heb nooit geweten dat ik zo’n creativiteit in me had totdat we kerstkaarten gingen maken.”
  Lees hier het hele verslag 
 • Laurens van Rossem (14 jaar)
  " Het gaf me ook heel veel voldoening om iets voor deze kansarme kinderen te mogen doen!”
  Lees hier het hele verslag